Statisztika egyszerűen

Mágikus jelek nélkül...

Amikor a statisztikusok beindulnak - Néhány szösszenet az év végi mulatság elé…

2020. december 31. 08:00 - glantos70

Érdekességek

Things To Do In London On New Year's Eve | Londonist

Idén is megvizsgáltam, milyen a felhozatal a statisztikát népszerűsítő zeneművek területén, és nyugodtan kijelenthetem, hogy nem bántam meg! Ki mondta, hogy a statisztikusok és az adattudósok unalmas, besavanyodott emberek? Nézzünk pár csodálatos példát a youtube-ról kifogyhatatlan tárházából és szórakozzunk önfeledten egy kicsit a sok matek közepette.

Elsőként jöjjön mindjárt egy igazi gyöngyszem. Idén októberben ünnepeltük a Statisztika Napját, amelyet egyébként minden ötödik évben lehet műsorra tűzni. A következő dalocska nem erre az alkalomra, hanem még egy korábbira készült. Ahogy sok minden másnak is, Kína ennek is megadta a módját, ahogy azt ők szokták. Ehhez nem tudok mit hozzá tenni…

Fontos, hogy a statisztika ne csak az aggastyánok sportja legyen, meg kell szólítani a fiatalokat is. Néhány vállalkozó szellemű ismeretlen úgy gondolta, hogy erre a gangsta’ rap a stílus a legalkalmasabb. Mondjuk az előadók nem tűnnek túlzottan gengszternek, a macskafogó szerintem félelmetesebb.

Most pedig pihenésképpen következzen egy Beyoncé feldolgozás, csak így lazán lötyögve…

Szilveszteri bulira ideális a következő dal, különöse, ha közben egyenesek egyenletének meghatározását szeretnénk elsajátítani tánc közben.

És egy kis leíró statisztika… És ez nem is olyan rossz!

És hogy az adattudósok se maradjanak ki a szórásból.

Ha eddig eljutottál és minden dalt meghallgattál, akkor minden tiszteletem a tied.

Boldog Új Évet!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://statisztikaegyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr4816318472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása