Statisztika egyszerűen

Mágikus jelek nélkül...

A szerelem matematikája

2019. január 16. 08:30 - glantos70

Bevezetés


(A videó a képre kattintva indul el)

"... Nekem a kedvencem a témában Peter Backus cikke: "Miért nincsen barátnőm". (Nevetés) Backus annak az esélyét próbálja megbecsülni, hogy rátalál a szerelemre. Nos, Peter nem kifejezetten mohó ember. Az Egyesült KIrályságban elérhető nők közül mindössze azokat keresi, akik a közelében élnek, megfelelő életkorúak, egyetemet végeztek, akikkel feltehetőleg jól ki lehet jönni, akik valószínűleg vonzóak, és akik valószínűleg vonzónak találják őt. (Nevetés) Becslése szerint kb. 26 ilyen nő élhet az Egyesült Királyságban. ..."

Ebben a TED előadásban Hannah Fry angol matematikus beszél szórakoztató formában arról, hogy hogyan segíthet a matematika egy olyan nehezen megfogható dologban, mint a szerelem..

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://statisztikaegyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr5514542854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása