Statisztika egyszerűen

Mágikus jelek nélkül...

Az adatelemzésnek van jövője!

2019. december 20. 08:00 - glantos70

Bevezetés

fejsze.jpg

(A cikkhez a képre kattintva jutsz el)

Ezt a cikket éppen most találtam a Blog.hu címlapján és egyből az jutott az eszembe, hogy ezt nekem is meg kell osztanom, két okból is. Az egyik, hogy a következő évtized legkeresettebb szakmáinak listájában első helyen szerepel az ÜZLETI ELEMZŐ, aki ugye adathalmazokkal dolgozik és ezek feldolgozásával próbál olyan következtetésekre jutni, amely hatékonyan támogatja az üzleti döntéseket. A másik pedig a mesterséges intelligencia, azaz a gépi tanulás elterjedése, aminek alapja szintén az adatfeldolgozás és a statisztikai módszerek alkalmazása.

Lehet, hogy jó lóra tettem...?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://statisztikaegyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr6615296738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdú 2019.12.20. 11:35:50

Hááát... az "üzleti elemző" (business analyst) a világ egyik legfélrevezetőbb elnevezésű munkaköre. Az bizony leginkább csak definiál, specifikál, dokumentál, egyeztet, adattárházakat, BI rendszereket épít, de valójában pont ott ér véget a szerepköre, ahol az igazi elemzés kezdődne. Persze ez nagyon értékes, fontos és keresett szerep, kell hozzá az informatika és az üzlet megértése is. Amire szerintem igazából gondolsz: adatelemző, adatbányász, data scientist.

glantos70 2019.12.26. 07:10:28

@hajdú: Igazad van, tényleg inkább az adatelemző vagy "data scientist" az, amit szeretnék megtanulni. Én valami miatt nem érzek nagy különbséget a két kifejezés között, de valószínűleg bennem van a hiba. Bocs a késői válaszért.
süti beállítások módosítása