Statisztika egyszerűen

Mágikus jelek nélkül...

Trend a lelke... - Vonal diagram

2019. május 06. 11:30 - glantos70

Vizuális statisztika

Ez egy rövid bejegyzés lesz, mert a vonaldiagramról nem tudok túl sok mindent mondani. A pont diagrammal ellentétben a vonaldiagram nem az adatok szóródását mutatja meg, hanem azok változását valamilyen másik változó, például az idő függvényében. Mint azt a pontdiagram esetében már láthattuk, a vonal diagramok alkalmazhatók olyan esetekben is, amikor az x-tengelyen sorrendi skálájú kategória változó helyezkedik el (például órák, napok vagy hónapok). Természetesen a vonaldiagramokat is lehet kombinálni.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://statisztikaegyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr1514760094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2019.05.07. 10:08:30

NEM...NEM....NEM.....NEMTECCIK !!!!! LETT JERUZSÁLEM PARK (SZTEM MAJD BŐVŰŰŰLNI FOG...UGYEHHH ) DE..., NINCS MOSZKVA-----TÉR ?????
HÁT LEGYEN MOSZKVA TÉR IS !
MERRRR TÖBBET KÖSZÖNHETÜNK A RUSZKIKNAK, MINT JERUZSÁLEMNEK !

2019.05.10. 20:51:01

érdemes lenne megemlíteni a szezonális hatás, a trendegyenes dolgait, ill. -bár erre bizonyára vannak jobb módszerek - a gyakorlatban "látványos" és hasznos lehet több "függő" változó egy ábrán ábrázolása, hogy egyből látszódjon, hogy valamiért egyszerre "mozognak"
süti beállítások módosítása